Vliegtuigwrak ontwerper Missoni mogelijk gevonden

anoniem_22072019025900

De kustwacht van Curaçao heeft even ten westen van het eiland wrakstukken gevonden van een klein vliegtuig. Dat heeft een woordvoerder donderdagmiddag bevestigd. Mogelijk gaat het om het vermiste vliegtuig van de Italiaanse modekoning Vittorio Missoni.

Zijn toestel, een BN-2 Islander, stortte 4 januari vlak na vertrek neer voor de kust van Venezuela. Aan boord zaten behalve Missoni zelf drie Italiaanse toeristen en twee bemanningsleden. Het vliegtugje was op weg van de archipel Los Roques in de Caribische Zee naar het vliegveld Maiquetía op het vasteland van Venezuela. Zeven minuten na het opstijgen verdween het toestel van de radar. Het vloog toen op een hoogte van 1800 meter.

Afgelopen maand werd op Curaçao en Bonaire bagage gevonden, afkomstig uit het vliegtuig. Aan de tassen hingen labels van passagiers die in het toestel zaten.

Vittorio Missoni behoort tot de bekende Italiaanse modefamilie Missoni. Hij en zijn gezelschap brachten de feestdagen door op een eiland voor de Venezolaanse kust.