Pellè: "Niet de wereld waar ik van droomde"

Boris (borisz)

In voetballand was er veel onbegrip over de komst van Graziano Pellè naar Feyenoord, maar ruim een half jaar later heeft de spits al zeventien treffers op zijn naam staan. De Rotterdamse club is zo tevreden over de Italiaan dat het hem tot 2017 vastlegde. "Normaal teken ik altijd een contract voor vijf jaar, dus dit valt nog mee. Maar een contract zegt weinig in de voetballerij. Ik kan hier in juni vertrekken of nog zeven jaar blijven, dat weet je nooit", zegt Pellè vrijdag in een interview met Sp!ts.

"Wat me nog het meest bevalt is de rust rondom het voetbal. In Italië was ik wat dat betreft ongelukkig. Ik houd van eerlijkheid en daar was in de Serie A nauwelijks sprake van. Er kwamen steeds meer verhalen naar buiten over gokken op wedstrijden en dat Juventus duels had gekocht om kampioen te worden. Dat is niet de voetbalwereld waar ik vroeger van droomde."

"En dan zijn er nog de fans. Als je in Italië slecht speelt, staan ze de volgende dag klaar om je auto te bekrassen", vervolgt Pellè. "En sommigen vinden het normaal om je een tik in het gezicht te geven. Tijdens wedstrijden mogen ze van mij fluiten en roepen wat ze willen, maar buiten het veld moeten ze voetballers respecteren. Als ik naar een pizzeria ga en de pizza is niet lekker, dan stomp ik de pizzabakker toch ook niet op zijn gezicht omdat ik er voor heb betaald?"

"Gelukkig heb ik zelf nooit problemen gehad met fans, maar ik ken genoeg mensen die wel de dupe zijn geweest. Verder zijn in Italië de stadions oud en leeg en is er een aantal clubs die te laat zijn met het betalen van salarissen. Of spelers geven niets om een verliespartij omdat ze op een wedstrijd hebben gegokt. Daarom houd ik van de Eredivisie, hier komen dat soort zaken niet voor", besluit de spits.