Meer reizigers met Thalys van en naar Nederland

Redactie

Tussen Nederland en Parijs reisden vorig jaar meer mensen met de Thalys. Met 1,9 miljoen mensen was sprake van een stijging van 2,3 procent. Het aantal reizigers tussen Nederland en Brussel steeg met 5,5 procent.

In totaal maakten vorig jaar 6,6 miljoen mensen gebruik van de Thalys. Over het gehele netwerk gaat dat om een daling van een procent in vergelijking met het jaar ervoor. Met name op het stuk tussen België en Parijs daalden de reizigersaantallen, meldt een woordvoerder van Thalys International.

In verband met het wegvallen van de Fyra-trein tussen Amsterdam en Brussel kozen waarschijnlijk ook meer reizigers eind vorig jaar voor de Thalys, denkt de zegsvrouw. Van de maand december zijn echter geen losse cijfers bekend.

Voor het eerste deel van dit jaar wordt in ieder geval een flinke stijging verwacht in het aantal reizigers tussen Amsterdam en Brussel. "De treinen zijn op dat traject nu al zichtbaar voller. Daar verwachten wij dan ook een stijging in reizigersaantallen van meer dan tien procent ten opzichte van een jaar eerder", aldus de woordvoerder.