Zenden blij met rol als coach bij Chelsea

Boris (borisz)

Boudewijn Zenden heeft het erg naar zijn zin bij Chelsea. De Nederlander is sinds een aantal maanden assistent-coach van manager Rafael Benitez. "Ik geniet van mijn rol hier. Het mooie is dat ik hier de kans krijg om bij alles betrokken te worden, zoals de wedstrijdanalyses, het voorbereiden van wedstrijden met videobeelden en trainingssessies. Dit zijn mijn eerste stappen als coach en ik kijk uit naar wat de toekomst mij brengt", sprak Zenden tegen Sky Sports.

Zenden heeft in Londen een contract tot het eind van dit seizoen. De situatie is niet altijd even makkelijk, aangezien er regelmatig kritiek is op manager Benitez. "Als we vijf of zes dingen goed doen en één ding fout, dan wordt het foute veel breder uitgemeten dan het goede. Maar de groep die anders denkt is klein, het is niet altijd maar negatief."

"Over het algemeen zijn de fans heel goed", gaat de oud-speler van onder meer PSV, Chelsea en Barcelona verder. "Ze steunen het team, de spelers en de manager. Er is altijd wel een minderheid die je moet zien te overtuigen."