Pastoor wil gesprek tussen arbiters en trainers

Frank (franklop)

Alex Pastoor vindt het de hoogste tijd dat de trainer in Eredivisie om tafel gaan met arbiters. De laatste keer dat dat gebeurde was alweer een jaar geleden. "Zet alle hoofdrolspelers met elkaar aan tafel. Nu is de atmosfeer heet, dus nu moet er ook wat gebeuren", aldus de coach op de officiële website van N.E.C. Nijmegen.

Hij beschreef dat zo na de geleverde kritieken op de arbitrage van de afgelopen tijd. Onder andere Gert-Jan Verbeek en Marco van Basten lieten zich onlangs negatief uit over beslissingen van de scheidsrechter. "Lang geleden alweer hebben we een aantal sessies gehad met scheidsrechters, trainers en spelers. Dat waren prettige, open gesprekken waarin iedereen oor had voor elkaar. Dan was er veel interactie en werd er vrijuit met elkaar gesproken. Maar de laatste is alweer zeker een jaar geleden."

Pastoor denkt dat een gesprek de kwaliteit van de arbitrage doet bevorderen "Als we binnenkort weer met z'n allen om tafel zouden gaan, kan ook de mentaliteit om de arbitrage weer autoritair te maken sneller veranderen." Directeur Gerard Marsman van de Coaches Betaald Voetbal voert volgende week een gesprek met de KNVB over de kritiek op de scheidsrechters.