Herstel na operatie valt Nance zwaar

Redactie

Nance heeft het moeilijk met haar herstel. De presentatrice had een hernia en onderging anderhalve week geleden een zware operatie. "Ik vind het zwaar en het valt me enorm tegen", laat Nance donderdag via haar woordvoerder weten. "Maar ik ben dankbaar dat mijn benen weer gevoel hebben."

De 39-jarige presentatrice werd met spoed opgenomen toen ze uitvalsverschijnselen kreeg. In het ziekenhuis bleek dat een verkalkte ader door haar ruggenmergvlies prikte en op een zenuw drukte. Volgens Nance' behandelend arts kroop de presentatrice door het oog van de naald en was ze bijna verlamd geweest.

"Vanaf nu kijk ik niet meer achterom", stelt Nance. "Iedere dag een stapje dichter naar huis zetten is nu mijn wens en motto, daarna kijk ik verder." Voorlopig moet de blondine nog in het ziekenhuis blijven. "De wil om naar huis te gaan is er, maar het kan gewoon nog niet", vertelt haar woordvoerder aan Novum Nieuws. "Zolang je nog gekoppeld ligt aan allerlei apparatuur kun je niet weg."

Ondanks de zware herstelperiode doet Nance het volgens de hoogleraar die haar behandelt goed. "Er lijken vooralsnog geen complicaties te zijn." Wanneer Nance wel naar huis mag, is nog niet bekend. "Het wordt van dag tot dag bekeken", weet de woordvoerder van de presentatrice. "Nance realiseert zich dat ze nog niet naar huis mag, ze kan nog niet zonder professionele zorg."