Vleesverwerker Oss vrijdag weer open

Redactie

Vleesverwerker Willy Selten in Oss gaat vrijdag weer open. Dat meldt de juridisch adviseur van het bedrijf, Frank Peters, donderdag. Het bedrijf werd maandag gesloten door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanwege mogelijke fraude met paardenvlees.

Na de sluiting spande de vleesverwerker een kort geding aan, maar donderdag kwamen de partijen er onderling uit, meldt een woordvoerder van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in Den Haag.

"Het bedrijf brengt geen risico voor de volksgezondheid met zich mee en daarom gaan we morgen om 06.00 uur weer open", zegt Peters. De NVWA heeft volgens hem erkend dat er geen risico is. De familie Selten is volgens Peters 'heel blij' met de uitkomst.

Een woordvoerder van NVWA zegt niet op het kort geding of de uitkomst in te willen gaan. Het onderzoek naar het bedrijf uit Oss loopt nog en het geldt ook nog als verdachte van valsheid in geschrifte, oplichting en witwassen, meldt de zegsman.

Maandag deed de NVWA een inval bij Willy Selten. Het bedrijf wordt ervan verdacht paardenkarkassen uit Nederland en Ierland tot vleessnippers te hebben verwerkt en deze te hebben vermengd met rundvleessnippers.