Fifty Shades of Grey-film komt in 2014

anoniem_22072019025900

De verfilming van het populaire boek Fifty Shades of Grey moet volgend jaar zomer eindelijk in de bioscopen draaien. Dat blijkt uit uitspraken van Adam Fogelson, baas van filmstudio Universal Pictures, tegen het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De studio krijgt veel kritiek op de trage totstandkoming van de film. "Het is zeker een prioriteit van ons."

Universal kocht vorig jaar maart al de filmrechten van de trilogie van E.L. James, maar heeft nog geen scenarist of regisseur aangesteld. Fogelson begrijpt de kritiek dat de film te lang op zich laat wachten. "Ik geloof niet dat James interesse had om snel een studio in te duiken", legt hij uit. "Ik denk niet dat een vervolg of derde deel daar profijt van heeft."

De studiobaas ontkent dat Angelina Jolie is gevraagd voor de regie van het boek over de BDSM-relatie tussen een jonge vrouw en een miljardair. "Maar we hebben echt heel interessante gesprekken gehad met getalenteerde, serieuze filmmakers."

Naast de onthullingen over Fifty Shades of Grey bevestigt Fogelson dat Kristen Stewart speelt in het vervolg op Snow White and the Huntsman. Regisseur Rubert Sanders, wiens huwelijk stukliep door zijn affaire met Stewart, heeft geen interesse in de regie. Ook kondigde hij vervolgfilms aan op de horrorfilm Mama en de komedie Identity Thief.


Fifty Shades of Grey-film komt in 2014 (Foto: Novum)