Haagse kaasstolp onderwerp toneelstuk

anoniem_22072019025900

Het Nationale Toneel (NT) komt met een toneelstuk over Nieuwspoort, het perscentrum van het Binnenhof waar parlementair journalisten samenkomen met voorlichters, politici en lobbyisten. Regisseur Casper Vandeputte onderzoekt voor het Haagse gezelschap de beelden van de werkelijkheid die mensen door politici en media krijgen voorgeschoteld.

Het stuk Nieuwspoort staat vanaf september samen met achttien andere stukken op het programma voor het komende theaterseizoen, maakte het NT donderdag bekend. Het centrale thema van de werken is 'de zoektocht naar moraal' in tijden van crisis. Het toneelgezelschap schakelt daarbij de hulp van historische schrijvers als Oscar Wilde en William Shakespeare en van hedendaagse filosofen als Peter Sloterdijk en Slavoj Zizek.

Het NT trapt het theaterseizoen 2013/2014 dit najaar af met de vertolking van Het Stenen Bruidsbed van Harry Mulisch. Voor de bewerking van Oscar Wildes De Ideale Man werkt het Haagse toneelgezelschap samen met de Vlaamse collega's van NTGent. Ook heeft het gezelschap nieuwe acteurs aan zich gebonden, onder wie Hannah Hoekstra en Reinout Scholten van Aschat.