Directeur vleesbedrijf naar Zweden voor uitleg

anoniem_22072019025900

Directeur Joost Beimer van het Enschedese vleesverwerkingsbedrijf Beimer Meat gaat naar Zweden om uitleg te geven over de aanwezigheid van de EHEC-bacterie in vlees van zijn fabriek. Dat meldt RTV Oost donderdag. Een medewerker van het bedrijf wilde niet direct op het bericht reageren.

De uitsnijderij meldde dinsdag dat het besmette vlees alleen naar een bedrijf in Zweden is gegaan. Dat zou blijken uit een zogenoemde tracering die met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is uitgevoerd. Het vlees was in september geleverd en is waarschijnlijk al opgegeten. Om te voorkomen dat eventuele ingevroren partijen worden geconsumeerd is toch een waarschuwing uitgevaardigd.

De besmetting kwam aan het licht toen twee kinderen in Zweden ziek werden na het eten van hamburgers. De uitsnijderij stelde eerder dat de EHEC-bacterie nog in het vlees kon zitten doordat anderen de 'verhittingsinstructie' niet goed hebben opgevolgd.

De EHEC-bacterie bevindt zich in het maag-darmkanaal van het rund en kan via een onhygiënisch slachtproces op het vlees terechtkomen. Het besmette vlees van Beimer kwam van slachthuizen uit Hongarije, Polen, het Verenigd Koninkrijk en Letland. Die bedrijven halen hun vlees weer van verschillende boeren.