PlayStation 4 eind dit jaar verkrijgbaar

De PlayStation 4 ligt eind dit jaar in de winkel. Dat heeft Sony woensdagnacht onthuld tijdens een presentatie in New York. De spelcomputer is echter niet getoond. Wel bevestigde Sony dat eerder uitgelekte beelden van de controller accuraat waren. Het is niet bekend hoeveel de spelcomputer moet kosten.

De controller beschikt inderdaad over een aanraakvlak. Daarnaast wordt het lichtgevende vlak op de controller gebruikt voor identificatie van de speler. Een speciale camera kan de beweging van de controller nauwkeurig volgen.

Het PlayStation-netwerk speelt een centrale rol voor de PlayStation 4. Gamers kunnen online, via tablets en smartphones, inloggen om mee te kijken met vrienden. Er kan live met elkaar gesproken worden en gamers kunnen tijdelijk de controle van andermans spelcomputer overnemen om hem in een game te helpen.

Dankzij een samenwerking met streamingdienst Gaikai kunnen gamers direct testversies van games spelen alvorens de volledige spellen te kopen. Er zou geen downloadtijd meer nodig zijn. Daarnaast kan elke PlayStation-game op elk apparaat gespeeld worden via het online netwerk. Zo moet een spel voor de PlayStation 3 via het Playstation Netwerk te spelen zijn op een smartphone van Sony.