Gio: "Oranje is en blijft een ambitie"

Maarten (rubbereend)

Giovanni van Bronckhorst bedankte onlangs voor de functie van assistent-bondscoach bij Oranje. De oud-verdediger ziet een dergelijke rol in de toekomst echter wel zitten.

De voormalige aanvoerder van Oranje is momenteel de assistent-trainer van Ronald Koeman bij Feyenoord, maar was bij de aanstelling van bondscoach Louis van Gaal een serieuze kandidaat om assistent te worden bij het nationale elftal. Van Bronckhorst gaf echter aan geen tijd te hebben.

"Bert van Oostveen (directeur betaald voetbal KNVB, red.) heeft me toen gebeld", vertelt de oud-international aan Voetbal International. "Later sprak ik erover met Van Gaal bij het duel om de Johan Cruijff Schaal. Ik vond het een hele eer, alleen had ik er geen tijd voor."

Toch heeft Gio het Nederlands elftal nog niet uit het hoofd gezet. "Ik volg dit seizoen de cursus Coach Betaald Voetbal, assisteer Ronald Koeman bij het eerste elftal en heb daarbij ook nog de beloftes van Feyenoord/Excelsior onder mijn hoede, maar Oranje is en blijft wel een ambitie. Ik zou er in de toekomst graag werken."