Maaskant: "Begrijp dat publiek sceptisch is"

Boris (borisz)

Voor FC Groningen en Robert Maaskant verloopt het seizoen vooralsnog niet zoals gehoopt. De oefenmeester heeft begrip voor de kritische supporters. Groningen is momenteel terug te vinden op de tiende plaats in de Eredivisie en dat zorgt voor onvrede bij de fans van de Noorderlingen. Maaskant vindt dat niet vreemd. "Ik begrijp helemaal dat ons publiek dit seizoen sceptisch is."

"Het laatste jaar is er te weinig succes geweest", beseft Maaskant in gesprek met het FC Groningen Journaal. "Misschien moeten onze spelers naar de achterban nog meer uitstralen dat ze voor de supporters voetballen. We zijn bezig de spelers hiervan te overtuigen, voor je publiek voetballen en alles geven."

In zijn tijd als trainer van NAC Breda kreeg de keuzeheer minder kritiek te verwerken van de fans. "De Groningse fans zijn wat kritischer en meer afwachtend. In Breda is de steun vanuit de supporters altijd aanwezig, ook als het slecht gaat. Dat ligt in Groningen wat anders heb ik gemerkt. Er wordt sneller gekeken met een kritische blik."