Steaua-coach erkent slecht veld in Boekarest

Maarten (rubbereend)

Ajax moet donderdag op een moeilijk bespeelbaar veld plaatsing voor de achtste finale van de Europa League zien af te dwingen. Laurentiu Reghecampf, trainer van het thuisspelende Steaua Boekarest, erkent dat het veld in het Nationale Stadion er niet al te best bijligt.

"Al sinds de opening zijn er problemen met de grasmat. Dat komt omdat er te veel wedstrijden op worden gespeeld", zei Reghecampf woensdagmiddag op een persconferentie. Naast de thuiswedstrijden van Steaua dient het stadion ook als locatie voor de thuisduels van het Roemeense nationale elftal. Het stadion werd anderhalf jaar geleden geopend en heeft een capaciteit van 55.600 toeschouwers. In mei was het stadion het decor van de Europa Leaguefinale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao.

Opvallend genoeg wordt de finale van het tweede Europese bekertoernooi dit seizoen gepeeld in de Amsterdam Arena, de thuishaven van Ajax. Ondanks de slechte uitgangspositie, Ajax won de heenwedstrijd met 2-0, heeft Reghecampf Europese roem nog niet uit zijn hoofd gezet. "Ik heb de moed nog niet opgegeven om door te gaan. Ik droom er nog steeds van om de finale te halen."

Reghecampf vindt niet dat Ajax recht van spreken heeft om zich te beklagen over de grasmat. "Het veld in de Arena was ook dramatisch. Er is weinig verschil tussen de grasmatten in Amsterdam en Boekarest." Voor de wedstrijd van donderdag zijn ongeveer veertigduizend kaarten verkocht.

De winnaar van de tweekamp mag vermoedelijk bij de laatste zestien aantreden tegen Chelsea. De Engelsen verschaften zich een goede uitgangspositie door de eerste wedstrijd bij Sparta Praag met 1-0 te winnen.