Coach Trost gaat MVV verlaten

Maarten (rubbereend)

René Trost vertrekt aan het einde van het seizoen als trainer van MVV. De 48-jarige Limburger is toe aan een nieuwe uitdaging, verklaart hij woensdag op de clubsite. Trost is aan zijn derde seizoen in Maastricht bezig en doet met de club volop mee om promotie. De oud-prof van Roda JC en VVV-Venlo was eerder in België coach bij Lierse SK, Lommel United en Patro Eisden Maasmechelen.

Voorzitter Paul Rinkens betreurt het vertrek van Trost. "We wilden erg graag verder met René, maar zijn hem dankbaar dat hij nu duidelijkheid geeft, zodat we kunnen plannen voor de toekomst." Rinkens prees Trosts professionaliteit en sprak de hoop uit met een prijs uit elkaar te gaan. MVV staat na twintig wedstrijden een punt achter op koploper Sparta Rotterdam in de Jupiler League.

Trost vindt het tijd voor iets nieuws. "Ik ben hier nu drie jaar met succes en veel plezier aan de slag en heb erg geworsteld met de vraag hoe verder", zegt hij. "Ik ben professional en weet dat je niet te lang moet twijfelen in dit vak. Ik ben hier via de voordeur binnen gekomen en ga hier ook weer via de voordeur weg."