Hond twee keer aangereden; auto's rijden door

anoniem_22072019025900

Een hond is afgelopen vrijdag zeer ernstig gewond geraakt bij een dubbele aanrijding in Amsterdam. De automobilisten reden gewoon door.

Dinie, het baasje van de 3,5 jaar oude Dakota, is blij dat haar hond de aanrijdingen ternauwernood overleefde, maar woedend dat de automobilisten haar hond daar gewoon achterlieten.

Het gebeurde vrijdag 15 februari tussen kwart over zes en half zeven 's avonds op de Wibautstraat, ter hoogte van ROC De Berkhoff. Dinie kwam net thuis en wilde Dakota uitlaten. Maar voordat ze aangelijnd was, rende de hond al de deur uit.

Dinie ging naar haar hondje op zoek, maar kon haar niet vinden. Van de politie kreeg ze de tip om de Dierenambulance te bellen. Daar wisten ze Dinie te vertellen dat haar hondje zojuist was aangereden. "Hij lag in het gras langs de weg, erg bebloed en ze kon niet lopen. De verwondingen waren zo erg dat ze die nacht nog in Utrecht moest worden geopereerd", vertelt de Dierenambulance aan AT5.

Volgens een getuige is Dakota meerdere keren aangereden. Waarschijnlijk is de hond eerst door een zwarte auto geraakt in de Maritzstraat, tegenover de Albert Heijn. Vervolgens vluchtte het beestje in paniek richting het Krugerplein en werd daar nog een keer geraakt door 'een grijze Jeep', waarna Dakota richting de Wibautstraat vluchtte.

Dakota vocht in Utrecht voor haar leven en de doktoren wisten haar te redden. Ze kon maandag weer naar huis. Haar pootjes zitten in het gips en ze moet zware medicijnen nemen tegen de pijn. "Het is gewoon verschrikkelijk. Ze heeft zo veel pijn, dat zie je echt aan haar. Ze is geneigd te rennen, dat is haar ding, maar dat kan niet meer", zegt Dinie.

Dinie wil graag weten of mensen het ongeluk hebben gezien en haar meer kunnen vertellen over de aanrijding. Natuurlijk is ze ook benieuwd of iemand het kenteken van de doorrijdende auto heeft gezien. "Ik vind het onmenselijk dat iemand door kan rijden", zegt ze. De twee mensen die de Dierenambulance belden is ze eeuwig dankbaar.