Mark Wahlberg voorspelt Oscarwinnaars

Borizzz

Mark Wahlberg denkt dat Argo zondagnacht de Oscar wint voor beste film. Ben Affleck werd door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences niet genomineerd voor zijn regie van de politieke thriller. "Een zegen", zegt Wahlberg tegen de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post. "Iedereen is daar boos over, dus nu wint hij alles."

De 41-jarige acteur voorspelt verder dat Daniel Day-Lewis het Oscargoud in de wacht gaat slepen voor zijn hoofdrol in het drama Lincoln. "Die kans is 110 procent." De film van Steven Spielberg maakt kans op maar liefst twaalf gouden beeldjes. Argo is genomineerd in zeven categorieën.

Over de acht winkansen van de muziekfilm Les Misérables durft Wahlberg niets te zeggen. "Die heb ik nog niet gezien, maar iedereen heeft het over Russell Crowe, dus daar zal wel iets mee zijn."

Wahlberg was zelf onder de indruk van Life of Pi over een schipbreukeling die maanden met een tijger in een bootje op de oceaan dobbert. De tijger in de film is geanimeerd. "Misschien is het omdat ik zelf vier maanden heb gewerkt met een denkbeeldige teddybeer", zegt hij over zijn film Ted.

De komedie Ted is overigens van Seth MacFarlane die de Oscars aan elkaar gaat praten. Wahlberg en de geanimeerde beer met de stem van MacFarlane zullen zondagnacht in Los Angeles ook een Oscar uitreiken.

Vorig jaar voorspelde Mark Wahlberg ook een aantal Oscarwinnaars. Zijn voorspellingen bleken toen vrij accuraat. Hij verklapte toen een vriend te hebben bij het accountantsbureau PwC, dat de telling van de Oscarstemming organiseert.


Mark Wahlberg voorspelt Oscarwinnaars (Foto: Novum)