Dordrecht neemt weer afscheid van trainer

Frank (franklop)

Gert Kruys is na een kleine twee maanden alweer vertrokken bij FC Dordrecht. De eerstedivisionist meldt woensdag dat beide partijen 'in goed overleg' uit elkaar zijn gegaan. Technisch manager Marco Boogers noemt het vertrek van Kruys het beste voor Dordrecht, dat al aan de derde trainerswissel van dit seizoen toe is.

Kruys werkte eerder tussen 2006 en 2009 aan de Krommedijk, maar was bij zijn terugkeer niet echt succesvol. Hij pakte slechts een punt in vier duels. Dordrecht is daardoor teruggevallen naar de achtste plaats in de Jupiler League.

Volgens Kruys hebben de vele trainerswisselingen van het afgelopen jaar een grote weerslag gehad op de selectie. "Ik kan met iedereen goed opschieten, maar de klik was er denk ik niet", vertelt Kruys tegen VI. "Er is veel gebeurd daar en een derde trainer is misschien te veel van het goede." Het duo Virgil Breetveld en Rody Hoegee neemt nu de honneurs waar tot het einde van het seizoen.

Het is sinds begin vorig jaar erg onrustig op trainersgebied bij Dordrecht. Theo Bos trad destijds terug vanwege gezondheidsredenen, waarna hij tijdelijk werd vervangen door Breetveld. Toen Bos in de zomer zijn taken definitief neerlegde, werd assistent Harry van den Ham doorgeschoven. Van den Ham hield het op zijn beurt in december voor gezien. Kruys werd vervolgens begin dit jaar binnengehaald.