Wilshere: "Wenger treft geen blaam"

Rosario

Jack Wilshere is van mening dat Arsene Wenger niet schuldig is aan de slechte prestaties van Arsenal. De middenvelder van de club uit Londen zegt dat vooral de spelers de verantwoordelijkheid moeten nemen.

"Wenger is hier al zestien jaar en hij heeft het geweldig gedaan, je kan simpelweg geen vraagtekens bij hem zetten," aldus Wilshere. "Een coach kan je op het veld zetten en je motiveren, maar wij moeten het doen als we daar eenmaal staan. Maar we beginnen slecht en dat wordt afgestraft."

Gisteren verloren de Gunners thuis met 1-3 van Bayern München in de Champions League, de enige competitie waarin de club nog kans maakt op een prijs. In de Premier League staat Arsenal op 21 punten van koploper Manchester United, en afgelopen zaterdag werd het in de FA Cup uitgeschakeld door Blackburn, dat een divisie lager speelt. Eerder al vloog het uit de Capital One Cup door toedoen van het nietige Bradford. Die club komt uit in de League Two, de vierde divisie van het Engelse voetbal.

Wilshere meent dat de spelers hun coach niet laten vallen: "Ik denk dat de spelers hun verantwoordelijkheid zullen nemen. Ze zijn taai genoeg om dat aan te kunnen."