'CDA wordt betrokken bij coalitie'

anoniem_22072019025900

De VVD wil dat het CDA wordt betrokken bij de coalitie. Dat meldt Elsevier woensdag. Volgens het weekblad wil de VVD het CDA verleiden tot een 'tussenformatie', omdat het kabinet nu geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer.

Ministers moeten in de huidige situatie steeds op zoek naar een meerderheid voor hun plannen. Onderhandelingen met het CDA over de woningmarkt liepen vorige week stuk, waarna D66, ChristenUnie en SGP te hulp schoten.

Elsevier meldt op basis van bronnen binnen de VVD dat de liberalen het CDA bij de coalitie willen betrekken. Daar zouden mogelijk zelfs ministersposten voor beschikbaar worden gesteld.

Een woordvoerder van de VVD doet het verhaal af als een 'canard'. "Er zijn geen gesprekken gaande. Er is met het CDA gepraat over het woonakkoord en dat is misgelopen."

Het CDA laat weten dat alle kabinetsplannen die tot meer werkgelegenheid leiden op steun kunnen rekenen. Van een tussenformatie of iets dat daar op lijkt is echter geen sprake, verklaart een woordvoerder. "Het klinkt spannend, maar ik heb er niets van vernomen."