Testosteron en naalden bij Blade Runner

anoniem_22072019025900

In de slaapkamer van de van moord verdachte Zuid-Afrikaanse olympiër Oscar Pistorius zijn testosteron en injectienaalden gevonden. Dat heeft de politie woensdag gezegd. Een rechercheur liet ondertussen in de rechtbank weten dat hij denkt dat Pistorius vluchtgevaarlijk is en om die reden niet op borgtocht vrij moet worden gelaten.

Pistorius was illegaal in het bezit van .38 kaliber munitie, die hij in een kluis bewaarde. De atleet beschikte niet over een wapenvergunning, aldus rechercheur Hilton Botha. Pistorius wordt verdacht van de moord op zijn vriendin, het 29-jarige model Reeva Steenkamp, die met een 9 mm vuurwapen werd doodgeschoten.

De vondst van testosteron verhoogt de mogelijkheid dat Pistorius prestatiebevorderende middelen tot zich nam. De atleet baarde vorig jaar op de Olympische Spelen in Londen opzien door als eerste gehandicapte sporter deel te nemen aan de sprintonderdelen.

Pistorius zelf ontkent Steenkamp te hebben vermoord. Hij zegt dat hij in de veronderstelling verkeerde dat hij zijn vuurwapen richtte op een inbreker en daardoor per ongeluk zijn vriendin doodschoot. De rechtbank buigt zich momenteel over de vraag of Pistorius op borgtocht moet worden vrijgelaten.