[NBA] Spurs nog altijd op dreef

Frank (franklop)

San Antonio Spurs blijft in de NBA uitstekende cijfers noteren. De koploper van de Western Conference klopte Sacramento Kings met 108-102. Tony Parker was met dertig punten architect van de vierde Spurs-zege op rij. San Antonio blijft met 43 overwinningen en twaalf nederlagen de ploeg met het beste NBA-gemiddelde.

Brooklyn Nets versloeg Milwaukee Bucks na verlenging. Joe Johnson speelde een belangrijke rol. Eerst dwong hij met een driepunter vlak voor het verstrijken van het vierde kwart een verlenging af. In de overtime was Johnson wederom ijskoud en bezorgde hij met een jumpshot in de buzzer zijn ploeg de overwinning: 113-111. De 33 punten van Bucks-guard Brandon Jennings kregen daardoor alleen statistische waarde.

Door de derde opeenvolgende zege bracht Brooklyn, de nummer vier van het oosten, zijn aantal seizoenszeges op 32. Daar staan 22 nederlagen tegenover. Achtervolger Chicago Bulls won ook. De nummer vijf van de Eastern Conference rekende af met Charlotte Hornets: 96-87. De Bulls hebben nagenoeg vergelijkbare cijfers als de Nets, 31 zeges om 22 nederlagen.