KNVB tevreden met FIFA-switch doellijntechnologie

Frank (franklop)

De KNVB is tevreden dat de FIFA eindelijk overstag is gegaan in de discussie rond doellijntechnologie. De bond zegt al jaren groot voorstander te zijn van het gebruik van elektronische hulpmiddelen. "In iedere sector gaat men met de tijd en de technologische ontwikkelingen mee. Het voetbal kan niet achterblijven, daarom is dit een goede zaak", stelt de KNVB dinsdag in een verklaring.

De wereldvoetbalbond maakte eerder dinsdag bekend technische hulpmiddelen in te voeren tijdens de Confederations Cup komende zomer en een jaar later bij het WK. Beide toernooien worden gespeeld in Brazilië. Een succesvol experiment begin december tijdens het WK voor clubteams lag aan de beslissing van de FIFA ten grondslag.

Volgens de KNVB zal het voetbal aan geloofwaardigheid winnen door het invoeren van doellijntechnologie. "De KNVB is van mening dat het de eerlijkheid van competities en toernooien alleen maar ten goede kan komen en de arbitrage zal ondersteunen bij het maken van de juiste beslissing."

Overigens onderzoekt de KNVB momenteel samen met de Nederlandse clubs wat de mogelijkheden zijn om op korte termijn in Nederland hulpmiddelen op de doellijn te introduceren.