Richard Gere nog niet met pensioen

Borizzz

Richard Gere heeft nog geen plannen om met pensioen te gaan. "Als ik een rol vind die ik graag wil spelen, ga ik dat doen", zei de 63-jarige filmster maandagavond tegen Novum Nieuws bij de Nederlandse première van zijn film Arbitrage.

Gere is kieskeurig als het gaat om zijn filmrollen. Hij heeft sinds Arbitrage nog geen nieuwe filmrollen op zijn agenda staan. "We hebben deze film bijna twee jaar geleden opgenomen en ik heb sindsdien geen script gelezen dat ik goed vond", vertelt de acteur. "Dit was het beste scenario dat ik in lange tijd heb gelezen."

In Arbitrage speelt Gere een charmante en exorbitant rijke hedgefondshandelaar die te creatief aan het boekhouden is geslagen en daarmee het schip in dreigt te gaan. De film draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Het scenario van de thriller is geschreven door Nicholas Jarecki, die Arbitrage ook regisseerde. "Ieder personage heeft een eigen wereldbeeld en hij kon dat duidelijk maken in deze film", vertelt Gere. "Dat is heel zeldzaam. Zeker voor een film die gaat over de echte wereld en niet een fantasiewereld."


Richard Gere nog niet met pensioen (Foto: Novum)