CBV in conclaaf met KNVB over arbitrage

Tiede-Jan Breevaart

Leo Beenhakker, voorzitter van de organisatie Coaches Betaald Voetbal (CBV), gaat op korte termijn met de KNVB in conclaaf over de arbitrage in Nederland.

Steeds meer trainers en clubs ergeren zich aan de strenge manier van fluiten van de scheidsrechters op de Nederlandse velden. Beenhaker wil nu in gesprek met de KNVB. "Gewoon een beschaafd overleg, kijken wat we kunnen doen, maar wel aangeven waar onze grenzen liggen", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

"Er is veel onrust bij ons", vervolgt Don Leo. "Onze trainers zitten klem in een maatschappelijke discussie waar ze geen kant mee op kunnen. Hebben mensen een idee van de consequenties van winnen of verliezen voor Marco van Basten, Ronald Koeman of Gertjan Verbeek?"

Beenhakker is van mening dat nog strenger fluiten niet de oplossing is. "We zijn sporters, we voetballen op het hoogste niveau. Dat gaat gepaard met strijd en emotie. En dat dam je niet in door scheidsrechter Higler, die sinds 2 december 2012 vijf wedstrijden heeft gefloten, maar liefst dertig gele en drie rode kaarten uit te laten delen. Denken we daarmee het zinloze geweld op te lossen?"

"Als Marco van Basten zegt dat we geen zaalvoetbal moeten willen spelen, dan steun ik hem. Hij heeft gelijk", aldus Beenhakker.