[FA Cup] Manchester United naar kwartfinale

Maarten (rubbereend)

Manchester United heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. De koploper van de Premier League won thuis moeizaam met 2-1 van Reading. Trainer Alex Ferguson had zijn team ten opzichte van de Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid op acht plaatsen gewijzigd. Robin van Persie begon op de bank en viel na een uur spelen in.

De openingsgoal van Manchester liet lang op zich wachten. Pas in de 69e minuut werd de ban gebroken door Nani. Drie minuten later stelde de Portugees zijn ploeggenoot Javier Hernandez in staat om er 2-0 van te maken. Jobi McAnuff bracht acht minuten voor tijd de spanning terug. In blessuretijd liet Adam le Fondre een grote kans op de gelijkmaker liggen. De volgende tegenstander van Manchester moet komen uit de ontmoeting tussen Chelsea en Middlesbrough. Die ploegen staan volgende week woensdag tegenover elkaar.

Ook in Italië werd er maandagavond gevoetbald. Lazio ging in de Serie A pijnlijk onderuit tegen Siena, dat als hekkensluiter aan de wedstrijd was begonnen. Door twee doelpunten van Innocent Emeghara en eentje van Alessandro Rosina werd het maar liefst 3-0 voor de thuisploeg. Lazio blijft door de nederlaag staan op de vierde plaats.


Manchester United naar kwartfinale FA Cup (Foto: Novum)