[Primera División] Rood Ramos levert winnend Real kater op

Boris (borisz)

Real Madrid had zondag geen kind aan Rayo Vallecano, maar het bleef slechts 2-0 in de derby. Een belangrijke oorzaak daarvan was dat Sergio Ramos al vroeg rood kreeg. Real Madrid begon niet in de sterkste opstelling aan de wedstrijd. José Mourinho spaarde enkele vaste waarden en bood onder meer jongeling Alvaro Morata speeltijd. De spits betaalde het vertrouwen van de Portugees al na drie minuten terug. Op aangeven van Mesut Özil maakte de talentvolle aanvaller de 1-0 in Santiago Bernabeu.

Toen kort daarna Sergio Ramos met zijn hoofd de voorsprong verdubbelde, leek Real op weg naar een grote overwinning. Özil was opnieuw verantwoordelijk voor de assist. Na ruim een kwartier liet Ramos zich weer eens van zijn donkere kant zien. Binnen één minuut pakte hij twee keer geel: zijn zestiende rode kaart in Spanje.

Real bleef met tien de betere ploeg, maar het inbrengen van Raul Albiol voor Morata maakte de intenties duidelijk van Mourinho. Cristiano Ronaldo dacht na rust nog te scoren, maar de Portugees stond buitenspel. Real blijft door de overwinning op vier punten van Atlético Madrid. Het gat met Barcelona blijft zestien punten.