Fenerbahçe vervolgt jacht op Galatasaray

Boris (borisz)

Fenerbahçe blijkt de voornaamste concurrent van Galatasaray in de Turkse titelrace. De ploeg van Dirk Kuijt won zondagavond met 0-3 op bezoek bij Trabzonspor. Fenerbahçe profiteerde van puntenverlies van concurrenten Besiktas en Antalyaspor. De Gele Kanaries staan na de ruim overwinning in Trabzon op de tweede plaats. De achterstand op koploper Galatasaray bedraagt zes punten. In een aantrekkelijke ontmoeting bleek Fenerbahçe, met basiskracht Kuijt, uiteindelijk ruim te sterk.

Na elf minuten kwam de ploeg van Aykut Kocaman aan de leiding. Een voorzet van Kuijt werd door Trabzonspor-speler Sol Bamba in zijn eigen doel gewerkt. Vlak voor het openingsdoelpunt werd een goal van de thuisploeg afgekeurd vanwege buitenspel. Bij de 0-2 van Fenerbahçe was Bamba ook op ongelukkige wijze betrokken.

Een schot van Cristian Baroni werd na een klein half uur spelen nog van richting veranderd door de verdediger. Ditmaal kwam het doelpunt niet op zijn naam. Fenerbahçe wist na rust de voorsprong uit te bouwen. Gökhan Gönül volleerde de 0-3 binnen, waardoor de uitdager van Galatasaray een uiteindelijk eenvoudige zege boekte.