[FA Cup] Koné helpt Wigan naar kwartfinale

Boris (borisz)

Wigan Athletic heeft zonder veel moeite de kwartfinale van de FA Cup bereikt. Mede dankzij twee treffers van Arouna Koné versloegen The Latics Huddersfield Town: 1-4. De nummer negentien in de Premier League vecht dit seizoen voor lijfsbehoud, maar presteert in de FA Cup naar behoren. Huddersfield Town bleek geen onoverkomelijke horde voor Wigan, waar Ronnie Stam de gehele wedstrijd in de defensie speelde. Met de Nederlander in de ploeg boekte The Latics een ruime overwinning.

Callum McManaman opende de score na een half uur spelen en stond vijf minuten voor de pauze ook aan de basis van de 0-2. De aanvaller wilde de bal terugleggen op Jordi Gomez, maar zijn voorzet kwam niet aan. De bal kaatste af richting Koné, die vanuit buitenspel leek te scoren. De arbitrage keurde het doelpunt goed.

De oud-speler van Roda JC en PSV was ook in de tweede helft trefzekere. Koné bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 1-4. Daarvoor hadden James McArthur (Wigan) en Lee Novak (Huddersfield) het net gevonden. Dankzij de comfortabele zege zit Wigan bij de laatste acht. Manchester City plaatst zich zondagmiddag ook.