Plet opnieuw trefzeker voor Genk en Been

Boris (borisz)

Racing Genk blijft goed presteren in de Jupiler Pro League. De ploeg van Mario Been staat derde dankzij een zege op Kortrijk (2-0). Glynor Plet scoorde één keer. Plet liet onlangs weten dat hij niet gelukkig is met zijn rol bij Genk. De oud-speler van Heracles Almelo en FC Twente zit vaak op de bank en moet zich vooral laten zien tijdens invalbeurten. Tegen VfB Stuttgart liet de spits zich donderdagavond al zien. Dankzij zijn doelpunt kwam Genk in de slotfase terug van een achterstand (1-1).

De 26-jarige Amsterdammers was zondag opnieuw succesvol. Ditmaal mocht hij van coach Been tegen Kortrijk in de basis starten. In de tweede helft verdubbelde Plet de voorsprong voor Genk. De aanvaller profiteerde van een zwakke actie van doelman Darren Keet, die een voorzet van oud-Feyenoorder Benjamin de Ceulaer los liet.

In de eerste helft was Genk al aan de leiding gekomen. Jeroen Simaeys maakte voor rust het verschil voor de formatie van Been. De winst tegen Kortrijk brengt Genk op veertien punten van lijstaanvoerder Anderlecht. De koploper in België is net als Zulte Waregem zeker van Play-offs I. Genk lijkt de twee clubs ook te gaan volgen.