Van Persie wil gewoon alles spelen

Tiede-Jan Breevaart

Manchester United treft maandag Reading in de FA Cup. In dat soort duels kiest Alex Ferguson er nog weleens voor spelers te sparen. Robin van Persie speelt het liefst gewoon.

Manchester United is soeverein koploper in de Premier League en heeft die positie voor een groot deel te danken aan Van Persie. In bekerduels wordt de Nederlander echter vaak op de bank gehouden, of pas gebracht bij een achterstand.

Bij United is elk duel belangrijk, is Van Persie gaan beseffen. "Natuurlijk zijn er extra speciale duels als tegen Real Madrid in de Champions League en Manchester City of Liverpool in de competitie. Maar juist de confrontaties met de kleintjes zijn belangrijk, die maken je kampioen", vertelt hij de Engelse pers.

Het liefst speelt de aanvaller dus alles. "Dan blijf je lekker in het ritme. Ik ben gewend aan een wedstrijd iedere drie dagen. Als dat ritme er niet is, kan het zomaar zijn dat je in de volgende wedstrijd een kwartier nodig hebt om erin te komen. Daarom wil ik maandag tegen Reading ook gewoon spelen."

Van Persie is in de bloei van zijn carrière en moet er niet aan denken dat hij ooit de voetbalschoenen opbergt. "Ik houd van de drukte, het drama, de spanning. Daar leef ik voor. Ik kan me daarom ook niet voorstellen dat ik ermee stop, dan ga ik al die aspecten te veel missen. Het is geweldig om wedstrijden te spelen waarin het lijntje tussen verliezen en winnen heel dun is."