[FA Cup] Blackburn wint van Arsenal

Boris (borisz)

Arsenal blijft zoals het er nu naar uitziet opnieuw verstoken van zilverwaar. In de FA Cup werden The Gunners verrassend uitgeschakeld door Blackburn Rovers (0-1). Arsenal is al nagenoeg kansloos voor de Premier League-titel en ook in de Carling Cup ging het dit seizoen mis. Manager Arsene Wenger had nog uitzicht op de FA Cup en de Champions League, maar na zaterdag is Arsenal niet meer actief in het Engelse bekertoernooi. Blackburn Rovers was verrassend te sterk in Londen.

De nummer acht van de Championship bleef knap overeind in het Emirates Stadium, waar Santi Cazorla, Jack Wilshere, Theo Walcott en Lukas Podolski op de bank begonnen bij Arsenal. Zonder de sterkhouders wist de thuisploeg geen overtuigende indruk achter te laten. The Gunners domineerden weliswaar, maar scoorden niet.

Martin Olsson kreeg namens Blackburn de beste kans voor rust. In de tweede helft kreeg Arsenal ook een aantal mogelijkheden. Abou Diaby en Thomas Vermaelen zagen hun kopbal worden gekeerd door doelman Jake Kean. De goalie mocht daarna opgelucht ademhalen toen Gervinho een opgelegde kans naast schoot.

Tomas Rosicky probeerde het vervolgens ook van afstand, maar zijn magristrale uithaal stierf in schoonheid op de lat. Wenger bracht daarna Wilshere, Cazorla en Walcott binnen de lijnen, maar dat had niet het gewenste effect. Colin Kazim-Richards scoorde vanuit de rebound en zag Arsenal zich daarna stukbijten op de 0-1.