VWN steunt kwakzalverbank

anoniem_22072019025900

De Vereniging van Wetenschapsjournalisten in Nederland (VWN) heeft onlangs de overstap gemaakt naar een andere bank en dat is veel leden in het verkeerde keelgat geschoten. De keuze is namelijk gevallen op de Triodos Bank. Een bank die zich baseert op antroposofie en antroposofie staat haaks op wetenschap. Voor een aantal van de wetenschapsjournalisten is dat onverteerbaar.

Bovendien investeert de bank regelmatig in kwakzalverij zoals homeopathie. Zo investeerde Triodos bijvoorbeeld geld in de organisatie Homeopaten zonder Grenzen. Die organisatie wilde een homeopathische opleiding in Kenia beginnen. Volgens critici zou dat ten koste gaan van de gezondheid van de bevolking.

Ook stak Triodos geld in de aanschaf van enkele tientallen apparaatjes waarmee de bank de elektrosmog in zijn gebouwen wilde neutraliseren om op die manier stress onder werknemers tegen te gaan.

De keuze voor de Triodos Bank zal waarschijnlijk op de eerstvolgende ledenvergadering ter discussie worden gesteld. De voorzitter van de vereniging heeft al aangegeven achteraf niet gelukkig te zijn met de bankkeuze.