Van Ginkel geeft hoop op titel nog niet op

Boris (borisz)

Vitesse lijkt niet meer dan een bijrol te gaan spelen in de titelstrijd, maar volgens Marco van Ginkel hebben de Arnhemmers nog steeds uitzicht op een stunt dit seizoen. Vitesse is de afgelopen weken niet in topvorm en staat nu vijfde. De achterstand op koploper PSV is opgelopen tot acht punten. Ondanks het gat met de Eindhovenaren gelooft Van Ginkel niet dat de rol van de Arnhemmers is uitgespeeld in de titelrace. "We hebben nog twaalf wedstrijden. Twaalf keer drie is 36."

"Hoezo zou het niet kunnen? Maar we leven van wedstrijd tot wedstrijd", verklaart de Oranje-international in gesprek met Omroep Gelderland. Van Ginkel en Vitesse nemen het zondagmiddag op tegen FC Groningen. In de GelreDome kan trainer Fred Rutten geen beroep doen op middenvelder Theo Janssen.

De routinier is geschorst na zijn rode kaart tegen PSV. De afwezigheid van Janssen is volgens Van Ginkel geen aderlating. "Ik denk dat we genoeg spelers hebben die zijn plaats kunnen overnemen", aldus de jongeling. De verwachting is dat Simon Cziommer de rol van de geschorste Janssen over gaat nemen.