Trefzekere Robben niet gelukkig met rol

Boris (borisz)

Mede dankzij een doelpunt van Arjen Robben won Bayern München vrijdag met 2-0 van VfL Wolfsburg. Toch was de Nederlander niet gelukkig na de overwinning. Robben is niet tevreden met zijn huidige rol bij Bayern. De Oranje-international begon weer op de bank bij coach Jupp Heynckes. In de tweede helft kwam de aanvaller binnen de lijnen. "Ik heb wel gescoord, maar ik kan daar niet blij over zijn", zei de mokkende Robben na afloop tegen Duitse media. "Want ik wil meer spelen."

"Natuurlijk ben ik blij voor de ploeg, maar ik kan zelf natuurlijk niet tevreden zijn. Daarom ga ik nu liever in de bus zitten, want ik wil niets verkeerds zeggen", aldus de vleugelaanvaller. Robben kreeg vorige week nog een basisplaats tegen Schalke 04. Dat was de eerste keer dat de Nederlander mocht starten na zijn blessures.

Heynckes toont begrip voor de onvrede van Robben over zijn huidige rol. "Arjen is supergemotiveerd, dat had ik in de rust al gezien", aldus de ervaren Duitser. De coach, die deze zomer wordt vervangen door Pep Guardiola, hield ook Mario Gomez opnieuw aan de kant. De spits toonde eerder ook zijn onvrede over zijn plek op de bank.