Benayoun: "Chelsea maakt Torres kapot"

Boris (borisz)

Niet Fernando Torres, maar Chelsea is de reden dat de aanvaller al geruime tijd zijn oude niveau niet haalt. Dat vindt Torres' ploeggenoot Yossi Benayoun. "Torres was ongelooflijk bij Liverpool. Je wist dat hij iedere bal die je hem gaf erin zou schieten. Het is niet makkelijk om dan bij Chelsea ineens op de bank te belanden. Hij wist niet waar hij aan toe was", zegt de Israëliër tegen Engelse pers.

"Hij heeft vanaf het begin geen vertrouwen gekregen. Als je dan een prijskaartje van 58 miljoen euro boven je hoofd hebt hangen, is dat niet makkelijk. Chelsea maakt hem al vanaf dag één kapot", meent Benayoun. "Ik vind hem nog steeds een van de beste spelers ter wereld. Je verandert niet van de ene op de andere dag van een wereldspeler naar iemand die niet goed genoeg zou zijn voor Chelsea. Het enige wat hij nodig heeft is vertrouwen. Daarna zal de oude Fernando Torres vanzelf terugkeren."

Torres speelde drieënhalf jaar bij Liverpool. In 142 wedstrijden voor de Reds trof hij 81 keer doel. Bij Chelsea was hij tot dusver in 107 wedstrijden 29 keer trefzeker. Veertien doelpunten daarvan maakte hij dit seizoen.