[WTT] Federer teleurgesteld na nederlaag in Ahoy

Boris (borisz)

Met de nederlaag van Roger Federer tegen Julien Benneteau verloor het ABN AMRO World Tennis Tournament vrijdag zijn publiekstrekker. De Zwitser, die met 3-6 en 5-7 onderuit ging, was zeer teleurgesteld na afloop. "Ik had nog niet weg gewild. Ik heb het hier erg naar mijn zin", zei hij op een persconferentie in Rotterdam.

"Verliezen is niet alleen teleurstellend voor mijzelf, maar ik vind het ook teleurstellend voor het toernooi en het publiek. Ik weet dat er mensen zijn die mij morgen hoopten te zien. Maar dit hoort bij de sport", liet Federer weten.

De nummer één van de plaatsingslijst ontkende dat hij met voorgaande partijen bezig was. Benneteau won in 2009 op het masterstoernooi van Parijs. Op Wimbledon kwam de Fransman vorig jaar met 2-0 voor in sets, maar trok Federer alsnog aan het langste eind.

"Ik weet dat hij altijd goed speelt tegen mij, maar daar denk je niet aan tijdens de wedstrijd. Ik leef van wedstrijd naar wedstrijd en kijk niet in het verleden", aldus de Zwitser. "Ik kwam niet in mijn ritme vanaf de baseline en kon niet de juiste agressie vinden, die je in dit soort wedstrijden nodig hebt."

Federer was aan het eind van de tweede set op 5-5 dicht bij een break. Benneteau hield echter stand en sloeg een game later zelf toe. "Het zou toch wel wat gelukkig zijn geweest wanneer ik een derde set had afgedwongen. Julien speelde erg goed en heeft verdiend gewonnen."

Als het aan de mondiale nummer twee ligt hoeven de toeschouwers in Ahoy niet te vrezen dat ze hem niet terugzien. "Hopelijk ben ik niet voor het laatst in Nederland. Ik ben van plan om nog lang door te spelen en houd de mogelijk om hier terug te keren graag open. Het is een van de best georganiseerde indoortoernooien."


Federer teleurgesteld na nederlaag in Ahoy (Foto: Novum)