Powned welkom, Jorritsma houdt mond dicht

static

Burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma (VVD) weigert ooit te praten met Powned. Volgens haar is de omroep een voorbeeld van respectloosheid en wil ze Powned daarom niet te woord staan. Wel zijn journalisten van de omroep welkom bij openbare persconferenties, zei ze vrijdagavond in Nieuwsuur.

Jorritsma heeft een conflict met Powned nadat de burgemeester de omroep weigerde bij een bijeenkomst over kentekenplaten eerder deze week. Ze zou ervan overtuigd zijn dat de journalisten niet met oprechte bedoelingen naar de bijeenkomst kwamen.

In Nieuwsuur zei Jorritsma dat Powned altijd welkom is bij openbare gelegenheden zoals persconferenties, maar dat ze nooit voor de bekende roze microfoon van de omroep zal staan. "Ik heb nog nooit met ze gesproken en dat ben ik ook niet van plan. Ze zijn wel welkom, maar dat betekent niet dat ik een interview zal geven."

Volgens Jorritsma werd onterecht de suggestie gewekt dat de bijeenkomst van afgelopen week een persconferentie was. "Nee, het was een bijeenkomst waarin een convenant werd getekend waar een aantal journalisten bijeen kwamen. Niet iedereen was welkom."

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NvJ) liet vrijdagochtend al weten het er niet mee eens te zijn dat Jorritsma weigert Powned te woord te staan. Dat is in strijd met de grondwet, vindt de NvJ.

Jorritsma wekte de indruk daar niet wakker van te liggen. "Ik geef aan sommige journalisten geen interviews. Daar mag ik toch keuzes in maken?"


Powned wel welkom, Jorritsma houdt mond dicht (Foto: Novum)