[JL] Sparta verstevigt koppositie Jupiler League

Boris (borisz)

Sparta heeft de koppositie in de Jupiler League vrijdagavond verstevigd. De Rotterdammers waren thuis met 6-1 te sterk voor FC Eindhoven. Concurrent MVV Maastricht verloor op eigen veld met 2-1 van SC Cambuur. Helmond Sport profiteerde met een 4-3 zege op Emmen van de misstap van de Limburgers.

Sparta heeft nu een voorsprong van twee punten op Helmond, dat wel een wedstrijd meer speelde. MVV, dat nog een wedstrijd tegoed heeft ten opzichte van de koploper, zakt naar de derde plaats met een achterstand van vier punten.

Sandro Calabro zette Sparta na tien minuten op voorsprong, maar pas in de tweede helft liep de thuisploeg uit. Calabro scoorde kort na rust uit een strafschop, waarna Donovan Deekman, Gijs Luirink, Mario Bilate en opnieuw Calabro de productie opvoerden. Anthony van den Hurk deed iets terug.

In Maastricht opende Cambuur de score zeven minuten voor tijd via Erik Bakker. Na de 2-0 van Martijn Barto was het duel beslist. Een goal van Sven Braken kwam te laat.

De Graafschap was op bezoek bij FC Oss met 2-0 te sterk. Ook SC Veendam (3-1 tegen Almere City FC) en Telstar (2-0 tegen Fortuna Sittard) boekten zeges. FC Dordrecht speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles. Het duel tussen FC Den Bosch en FC Volendam werd vanwege de weersomstandigheden afgelast.