'Djuricic maakt transfer naar Benfica'

Boris (borisz)

Filip Djuricic tekent volgens Voetbal International een vijfjarig contract bij het Portugese Benfica. De 21-jarige Serviër van sc Heerenveen vertrekt komende zomer. Volgens Voetbal International pakt Heerenveen de hoofdprijs voor Djuricic. Benfica betaalt naar verluidt ruim zes miljoen euro voor de diensten van de Servische spelmaker. Het bedrag kan door premies oplopen tot acht miljoen euro. Het contract van Djuricic van Friesland liep door tot medio 2014.

Eind januari zou Benfica zich voor de eerste keer hebben gemeld bij Heerenveen. De middenvelder leek lang op weg naar FC Twente en ook Ajax meldde zich op de laatste dag van de transfermarkt, maar kwamen er niet uit. Uiteindelijk sloegen de Portugezen toe. Voor de speler zelf was Benfica de eerste keuze, aldus VI.

Met de verkoop van Djuricic krijgt Heerenveen financiele armslag om de selectie te versterken voor volgend seizoen. In Portugal gaat Djuricic 750.000 euro netto per jaar verdienen. Dat is meer dan hij onlangs kreeg aangeboden door FC Twente. Benfica zou ook interesse hebben in Ajacied Miralem Sulejmani, terwijl ook FC Porto interesse heeft.