FOK! wat een weer...Rustig en droog

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Hogedrukgebieden gaan ons weer de komende tijd bepalen. Voorlopig zal het dan ook overwegend droog weer zijn met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. In eerste instantie is het daarbij nog vrij zacht, maar in de loop van de week zullen de temperaturen weer gaan dalen.

Gisteren scheen vooral in het westen de zon enige tijd, terwijl het elders in het land meest bewolkt bleef. In het noordoosten kwam bovendien soms dichte mist voor. Ook vanmiddag breekt op een aantal plaatsen de zon even door, maar over het algemeen lijkt het toch bewolkt te blijven. De temperatuur loopt vandaag op naar een graad of 7 en er staat maar weinig wind. Morgen zal op meer plaatsen de zon gaan schijnen en met 5 graden is het dan alweer iets koeler geworden.

In Spanje lijkt de lente zijn intrede gedaan te hebben, want in het zuiden van het land loopt de temperatuur al op tot boven de 20 graden. Verder is het erg slecht weer in Griekenland en Turkije met veel wind en regen. De echte winter vinden we op dit moment in het noorden van Scandinavië, maar heel ongewoon is dat niet.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Driftsneeuw Een mooi voorbeeld van driftsneeuw. Een harde wind in combinatie met sneeuwval zorgde voor dit mooie plaatje. De foto maakte ik pal tegen de wind in.