Film1 zendt dit jaar de Oscars weer uit

Martijn van Veen

De uitreiking van de Oscars in de nacht van zondag 24 februari op maandag 25 februari wordt dit jaar wederom op Film1 uitgezonden. Iedereen met een digitale decoder kan Film1 gedurende de nacht gratis en voor niets ontvangen. Dit houdt in dat je de uitzending op de rode loper en de uitreiking zelf kunt volgen van 11 uur 's avonds tot 6 uur in de ochtend. En zonder Bridget Maasland!

De zender heeft besloten om het dit jaar wederom basic aan te pakken. Geen discussies dus in een studio of Bridget in Hollywood bij de rode loper. Tijdens de reclameblokken zullen tweets worden getoond van Nederlandse kijkers. Op FOK!film kun je de nacht volgen middels een liveblog.

Lincoln en Life of Pi hebben de meeste nominaties in de wacht gesleept, respectievelijk 12 en 11 nominaties. De film Silver Linings Playbook is de enige die genomineerd is voor de Big Five (beste film, beste regisseur, beste acteur, beste actrice en beste scenario). Sinds 2004 met Million Dollar Baby is dat niet meer gebeurd.

Family Guy-bedenker Seth MacFarlane is de presentator van de avond. Hij is met zijn film Ted ook genomineerd in de categorie beste originele song. In dezelfde categorie is ook zangeres Adele genomineerd voor het nummer 'Skyfall' van de gelijknamige James Bondfilm. Deze zal zij voor het eerst live ten gehore brengen tijdens de 85e editie van de Academy Awards, de officiële benaming van de uitreiking.