Uitgeputte passagiers verlaten cruiseschip

Redactie

Aan een nachtmerrie is donderdagavond laat (Amerikaanse tijd) voor de meer dan 4200 passagiers en bemanningsleden van het cruiseschip Carnival Triumph een einde gekomen. Het schip raakte zondag na een brand in de machinekamer stuurloos in de Golf van Mexico.

De elektriciteit viel uit, de toiletten konden niet meer worden doorgetrokken en het vuil hoopte zich op. Overal stonk het en iedereen moest uren in de rij staan om aan het weinige nog beschikbare voedsel te komen.

Sleepboten brachten het schip donderdagavond naar de haven van Mobile in de Amerikaanse staat Alabama. Naar verwachting zal het uren duren voor alle 4200 opvarenden het schip kunnen verlaten. Zij worden met bussen naar Galveston in Texas, een rit van 7 uur, of naar New Orleans gebracht, ongeveer 2 uur rijden.

Een passagier zei tegen de Britse omroep BBC dat vooral de laatste dag zwaar was geweest. De passagiers waren nog maar een paar kilometer van de haven van Mobile verwijderd, maar het duurde uren voor het schip kon aanmeren. In Mobile is nog nooit zo'n groot schip te zien geweest.

Carnival Corp, de eigenaar van het cruiseschip, bezat ook de Costa Concordia, het cruiseschip dat begin vorig jaar bij een Italiaans eilandje zonk. Dat kostte 32 mensen het leven.