Beugelsdijk: "Ik kick op vliegende tackles"

Jeffrey

Ten tijde van Marco van Bastens dienstverband bij Ajax vond het woord mooiweervoetballer zijn oorsprong. Tom Beugelsdijk behoort in ieder geval niet tot die categorie.

De centrale verdediger van ADO Den Haag is niet de meest begaafde voetballer, maar teert op passie en strijd. "Ik kick op vliegende tackles, op harde kopballen in de kou. Wat bijna alle spelers verafschuwen, vind ik de schoonheid van het voetbal", zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Trainer Maurice Steijn kan die woorden uit ervaring beamen. "Je hoeft Tommie nooit te motiveren, je moet hem eerder afremmen", zegt de Haagse trainer over de boomlange verdediger, die na twee huurperioden bij FC Dordrecht doorbreekt in de Hofstad.

"Hij heeft een geweldige mentaliteit, je kan altijd van hem op aan", vervolgt Steijn. "Het is alleen nu zaak dat hij ook voetballend zichzelf door ontwikkelt en daar zijn we heel bewust mee bezig. Hij heeft het allemaal zelf afgedwongen en ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer in zit."