Vergeer: "Het is genoeg geweest"

Niels (DerMeister)

Rolstoeltennisster Esther Vergeer vindt dat het genoeg is geweest. "Ik ben onder de indruk van het feit dat ik zo ver ben gekomen. Soms kan ik het nog steeds niet geloven dat ik in al deze jaren geen terugval heb gehad. Voor nu is het genoeg", zei ze dinsdag bij de presentatie van haar biografie in Rotterdam. Eerder op de dag had ze al bekendgemaakt een punt achter haar carrière te zetten.

"Ik heb een time-out genomen na Londen en heb ontdekt dat er op de tennisbaan geen uitdagingen meer zijn, maar buiten de baan zijn ze juist in overvloed", vertelt de 31-jarige Woerdense. Op de Paralympische Spelen in Londen won ze haar vierde gouden paralympische medaille.

Vergeer kreeg het te kwaad toen ze een praatte over haar beslissing om te stoppen. "Het is nog steeds moeilijk en ik heb er aan moeten wennen. Het is ook een verslaving, elke dag het uiterste uit jezelf te halen, de kick van het winnen van driesetters, het winnen van titels. Maar doorgaan had geen toegevoegde waarde meer."

De tennisster gaat nu via de Esther Vergeer Foundation proberen kinderen met een beperking over de hele wereld kennis te laten maken met sport.

Richard Krajicek en Johan Cruijff hadden bij de presentatie lovende woorden over voor de tennisster, die op achtjarige leeftijd in een rolstoel belandde. Vergeer, die in 1999 voor het eerst in haar loopbaan de wereldranglijst aanvoerde, veroverde in totaal 169 titels en kroonde zich dertien jaar op rij tot wereldkampioene.

In de laatste tien jaar bleef ze 470 duels op rij ongeslagen en kreeg ze slechts een matchpoint tegen, in de finale van de Paralympische Spelen van Beijing 2008 tegen de Nederlandse Korie Homan.


Vergeer vindt dat het genoeg is geweest (Foto: Novum)