Frustraties op de set van Cheerful Weather

Borizzz

Het werken op de set van het kostuumdrama Cheerful Weather for the Wedding ging niet altijd over rozen. Luke Treadaway speelt een man die verliefd is op een bruid die op het punt staat een andere man te trouwen. "Het was frustrerend dat mijn personage haar niet gewoon eerlijk kon zeggen wat hij voelde", zegt de Britse acteur tegen Novum Nieuws.

Treadaway wijt zijn frustraties grotendeels aan het personage dat hij speelt in Cheerful Weather for the Wedding. "Ik heb wel plezier gehad met mensen op de set", aldus de acteur. "De stemming waarin je rondloopt op zo'n set wordt toch vaak bepaald door wie je speelt en mijn personage was een brok frustratie omdat zijn liefde niet beantwoord werd."

De film werd geregisseerd door Donald Rice, die zijn eerste speelfilm als regisseur en scenarist afleverde. Treadaway, bekend van de Hollywoodfilm Clash of the Titans, vond het wel eens lastig om met de nieuwkomer te werken. "Donald vond het belangrijk om alles te filmen zoals hij het had opgeschreven, dat was wel eens frustrerend", aldus de 28-jarige acteur.

De acteur stelt zich tijdens het filmen actief op. "Ik wil graag meehelpen met het vertellen van een verhaal en probeer daarom altijd vanuit mijn personage te praten met regisseurs", aldus Luke. "Sommige regisseurs luisteren meer naar hun acteurs dan andere."

Tegenspeelster Felicity Jones begrijpt regisseur Rice wel. "Er was wel ruimte om te improviseren", begint de actrice tegenover Novum Nieuws. "Maar de film heeft een theatrale toon en de dialogen waren goed uitgedacht en uitgeschreven, dus het was niet heel erg nodig."


Frustraties op de set van Cheerful Weather (Foto: Novum)