Rabo verwacht stabilisatie woningprijzen

Stefan

De huizenprijzen in Nederland zullen dit jaar nog dalen. Maar vanaf 2014 zullen ze stabiliseren. Dat verwachten economen van de Rabobank dinsdag. Eerder voorspelde de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) dit ook al.

"De Nederlandse woningmarkt zal de eerste maanden van dit jaar naar verwachting nog geen herstel laten zien. De weinig rooskleurige economische vooruitzichten, dalende koopkracht en oplopende werkloosheid en de daarmee gepaard gaande onzekerheid zorgen ervoor dat de prijzen in 2013 nog onder druk blijven staan", aldus de bank, de grootste hypotheekverstrekker van het land.

Voor de middellange termijn, lees vanaf 2014, ligt een gematigd herstel in de lijn der verwachting. Als de onrust rond het woningbeleid is verdwenen, zal de structurele krapte op de Nederlandse koopwoningmarkt zorgen "voor het loskomen van de latente vraag met een opwaartse druk op de huizenprijzen". Een Rabo-econoom verklaart dat het tekort "de neerwaartse factoren dan kan bijbenen waardoor prijzen stabiliseren".

Ook Rabo verwacht stabilisatie woningprijzen
Ook Rabo verwacht stabilisatie woningprijzen (Foto: ANP)