Hoogerland mag terug naar Nederland

Frank (franklop)

Johnny Hoogerland mag terug naar huis. De gehavende renner van Vacansoleil kreeg maandag het nieuws te horen na het succesvol doorstaan van een CT-scan. "Groen licht gekregen voor vervoer naar Nederland", twitterde Hoogerland. Volgens de Zeeuw hoeft alleen zorgverzekeraar CZ nog akkoord te gaan met de vliegreis.

Hoogerland lag sinds vorige week zondag in een Spaans ziekenhuis, nadat hij was aangereden door een auto. De eerste twee dagen verbleef hij zelfs op de intensive care. De 29-jarige Hoogerland heeft aan de aanrijding onder meer een gekneusde lever en vijf gebroken ribben overgehouden.

De strijdlustige renner realiseert zich dat hij uiteindelijk nog van geluk mag spreken. "Het had allemaal veel erger kunnen aflopen", liet hij vorige week weten. "De dokter zegt dat ik door het oog van de naald ben gekropen, maar dat ik er fysiek weer helemaal bovenop kom."

Het is niet voor het eerst dat Hoogerland in het nieuws kwam door een aanrijding met een auto. In de Tour de France van 2011 werd de Zeeuw door een onoplettende chauffeuse van een perswagen gelanceerd in het prikkeldraad.