FOK! wat een weer...Koude wind

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! De meeste bewolking vinden we vanochtend in de zuidelijke provincies en daar valt ook af en toe wat sneeuw. In de rest van het land is het op de meeste plaatsen droog en is er alleen sprake van hoge bewolking. Er staat vandaag wel een krachtige oostenwind die het voor het gevoel erg koud maakt.

In de loop van de dag klaart het ook in het zuiden weer op en trekt de sneeuw verder naar België en Frankrijk. De temperaturen liggen ook vandaag rond of net iets boven 0. Ook morgen en woensdag lijkt er nog weinig te zullen veranderen in dit weerbeeld. Er zijn flinke zonnige perioden en het blijft deze dagen verder overal droog. Pas aan het einde van de week lijken de neerslagkansen weer toe te gaan nemen, maar dan zullen ook de temperaturen wat gaan oplopen.

Bijzonder koud was het de afgelopen nacht in de Alpen waarbij temperaturen tot beneden de -30 zijn gerapporteerd. Verder ligt er een pak sneeuw van ongeveer 70 centimeter in het Oostenrijkse Bregenz en dat is daar nog nooit eerder gebeurd. Véél meer sneeuw viel er in het noordoosten van de Verenigde Staten, maar stormen van deze omvang komen in Europa dan ook niet voor.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Sneeuwlaagje Een mooie foto van KlapMongeaul van een boom met leuke kleurtjes. Inderdaad, ik weet niet precies wat voor een boom dit is.