Cilic ten koste van Youzhny naar finale

zoem

Marin Cilic heeft voor de derde keer in zijn loopbaan de finale van het ATP-toernooi in Zagreb bereikt. De tweevoudig winnaar was zaterdag met 4-6, 6-4, 6-3 te sterk voor titelverdediger Mikhail Youzhny uit Rusland. De als eerste geplaatste Cilic besliste de partij tegen de nummer drie van de plaatsingslijst na bijna tweeënhalf uur tennis.

In de eindstrijd neemt de 24-jarige thuisspeler, die in 2009 en 2010 de beste was in eigen land, het zondag op tegen Jürgen Melzer. De Oostenrijker, als vierde gerangschikt, rekende eerder op de dag af met Robin Haase.

In Montpellier staan twee Fransen tegenover elkaar in de finale. De als derde geplaatste Richard Gasquet was zaterdag de Fin Jarkko Nieminen de baas met 6-3, 3-6, 6-2. Voor Benoît Paire, de nummer acht van de plaatsingslijst, bleek landgenoot Michaël Llodra geen al te grote sta in de weg: 4-6, 6-3, 6-1.

Gasquet, die vorige maand al het toernooi in Doha won, kan zijn negende titel op zijn palmares bijschrijven. Paire jaagt in eigen land op zijn eerste ATP-succes.